fbpx
ул. 23ти Октомври 1а-3/9 Скопје Р. Македонија
+38925211200
info@compunet.com.mk

Политика за колачиња

Колачиња – Cookies

На веб-страницата www.elektrotehnika.mk се користат т.н. „cookies“ (колачиња) за да ви помогнат да ја прилагодите вашата употреба на Интернет на Вашите потреби, како и да ја оптимизирате употребата на некои функции.

Колачињата се текстуални датотеки што се хостирани на вашиот компјутер од веб-сервер. Овие датотеки не можат да се користат за да се изврши некоја програма или да се испорача вирусот на Вашиот компјутер. Некои колачиња се бришат откако ќе истече сесијата на прелистувачот, или откако Вашиот прелистувач ќе се затвори (наречени колачиња за сесии). Овие колачиња служат за да идентификуваат дека веќе сте посетиле одредени делови од нашата страница или дека веќе сте најавени на Вашата сметка.

Други колачиња остануваат на Вашите уреди и тие се користат од нас за да го препознаат прелистувачот за следната посета на нашата страница (постојани колачиња).

Во Вашиот прелистувач, можете да изберете опција за да добиете информации за поставките за колачиња и можете да донесувате свои одлуки дали прифаќате или одбивате колачиња во специфични ситуации или секој пат кога ќе ја посетите веб-страницата. Блокирањето колачиња може да ја ограничи функционалноста на нашата веб-страница или апликација.

Колачињата се уникатно доделени на Вас и може да ги прочита само Интернет-сервер во доменот што ги испратил до Вас. Една од основните цели на овие датотеки е да обезбедат придобивки што ќе ви заштедат време.

Категории на колачиња

Во овој дел, ние ќе ве информираме за видовите колачиња што ги користиме кои Ви помагаат да се движите и да користите веб-услуги.

Функционалните колачиња, како што имплицира нивното име, ги зачувуваат претходно внесените информации (на пр. Локации) и се основа за обезбедување подобра услуга. Овие колачиња собираат анонимни информации и не можат да ги следат вашите постапки на други веб-страници.

Колачињата за перформанси значат собирање информации за страниците што најмногу ги посетувате. Овие колачиња не чуваат информации за вас или вашиот кориснички идентитет, а целта им е да ја подобрат работата на страницата, сето тоа заради целите на вашето подобро искуство како корисник.

Колачињата за маркетинг цели, како што подразбира името, се користат за директни маркетинг цели во согласност со Вашите интереси и интереси и се користат за снимање на Вашите посети на веб-услугата. Ние сакаме да го свртиме Вашето внимание на фактот дека податоците собрани преку маркетинг колачиња може да се споделат со трети лица (на пр. Рекламни) заради подобрување на таргетирање и рекламирање.

Колачиња од трети лица

Нашата страница исто така користи колачиња на Google Analytics и Facebook. Што значи тоа:

 

  • Google Analytics е услуга за аналитика на Google Inc. Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”)  и неговите колачиња служат за да се добијат информации за вашата употреба на нашата веб-услуга и обично се пренесуваат и чуваат на серверот Гугл во САД. Опцијата IP анонимност е активна на нашата страница, така што IP адресата на корисниците во рамките на земјите-членки на ЕУ и во други земји обврзани со Договорот за европското економско подрачје е исклучена. Само во исклучителни случаи, целосна IP адреса ќе биде испратена на серверот Google (во САД) каде што ќе биде скратена. Гугл ќе ги користи овие информации за да ја оцени вашата употреба на нашата веб-страница, да собира извештаи за вашите активности и да ги следи веб-страниците на другите услуги. IP адресата достапна за Google Analytics нема да биде поврзана со други податоци на Google. Забележете дека имате опција да престанете да чувате колачиња во поставките на прелистувачот, но имајте предвид дека во овој случај можеби нема да можете да ги користите сите карактеристики на веб-страницата. Со инсталирање на додаток на прелистувачот, достапен на: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en, може да спречите Google да ги собира и обработува податоците генерирани од колачето кога користите Интернет-страница (вклучувајќи ја и вашата IP) адреса)
  • Facebook алатка за ретродукција на корисници на веб-страници од Facebook Inc(1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA; “Facebook”) се користи доколку сте корисник на Facebook. Оваа алатка ќе произведе неидентификувачки контролен број кој ќе биде испратен на Facebook за анализа за маркетинг цели. Од друга страна, ја шифрираме вашата е-пошта и ја испраќаме на Фејсбук во шифрирана форма. Препознавајќи ги колачињата и пренесувајќи шифрирана информација, Фејсбук ќе ви овозможи упати на насочен производ во форма на персонализирано рекламирање. Може да се откажете од користењето на Facebook алатката на: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audience.

 

1. Вовед

Нашата веб-страница, https://elektrotehnika.mk (во натамошниот текст: „веб-страницата“) користи колачиња и други поврзани технологии (за погодност, сите технологии се нарекуваат „колачиња“). Колачињата се поставуваат и од трети страни што ги ангажиравме. Во документот подолу ве информираме за употребата на колачиња на нашата веб-страница.

2. Што се колачиња?

Колаче е мала едноставна датотека што се испраќа заедно со страниците на оваа веб-локација и се складира од вашиот прелистувач на тврдиот диск на вашиот компјутер или на друг уред. Информациите зачувани во него може да се вратат на нашите сервери или на серверите на релевантните трети страни за време на следна посета.

Колачиња кои се користат:

Колачињата на Frontend WooCommerce
woocommerce_cart_hashsessionМу помага на WooCommerce да утврди кога се менуваат содржините/податоците во количката.
woocommerce_items_in_cartsessionМу помага на WooCommerce да утврди кога се менуваат содржините/податоците во количката.
wp_woocommerce_session_2 daysСодржи единствен код за секој клиент за да знае каде да ги најде податоците за количката во базата на податоци за секој клиент.
woocommerce_recently_viewedsessionГо напојува виџетот за неодамнешни прегледани производи.
store_notice[notice id]sessionИм овозможува на клиентите да го отфрлат Известувањето за продавница.


Backend WooCommerce колачиња

Име на колаче на WooCommerceВреметраењеЦел
woocommerce_snooze_suggestions__[suggestion]2 денаДозволува корисниците на контролната табла да ги отфрлат предлозите на Marketplace, доколку се овозможени.
woocommerce_dismissed_suggestions__[context]1 месецБрој на отфрлања на предлози, доколку е овозможено.
tk_aiсесијаСкладира случајно генериран анонимен ID. Ова се користи само во областа на контролната табла (/wp-admin) и се користи за следење на користењето, доколку е овозможено.

WORDPRESS колачиња

WordPress име на колачевреметраењецелСамо најавени корисници?
wordpress_{hash} WordPress го користи колачето за најавување wordpress_{hash} за складирање детали за автентикација. Неговата употреба е ограничена на областа Административен екран, /wp-admin/да
wordpress_logged_in_{hash}сесијаЗапомни корисничка сесија. WordPress го поставува колачето wordpress_logged_in_{hash} по најава, што покажува кога сте најавени и кој сте вие, за повеќето интерфејси.да
wordpres_test_cookieсесијаТестирајте дали може да се постави колаче. WordPress исто така поставува wordpress_test_cookie колаче за да провери дали колачињата се овозможени на прелистувачот за да им обезбеди соодветно корисничко искуство на корисниците. Ова колаче се користи на предниот дел, дури и ако не сте најавени.не
wp-settings-{user_id}1 годинаКолаче за приспособување. Се користи за опстојување на wp-admin конфигурацијата на корисникот. Идентификаторот е лична карта на корисникот. Ова се користи за прилагодување на приказот на административниот интерфејс, а можеби и на главниот интерфејс на страницата.да
wp-settings-time-{user}1 годинаВреме во кое беше поставено wp-settings-{user}да
wp-saving-post1 годинаКолаче за автоматско зачувување: wp-saving-post е колаче на WordPress создадено при автоматско зачувување на објава во уредникот. Се користи за следење дали постои зачувана објава за објава што моментално се уредува. Ако постои, тогаш дозволете му на корисникот да ги врати податоците.да
wp-postpass_{hash}10 дена
Се користи за одржување на сесијата ако објавата е заштитена со лозинка
не
wordpress_sec Сè уште нема општи информации за ова колаче само врз основа на неговото име. Ако имате какви било информации за ова колаче, ве молиме споделете во делот за коментари подолу.да

3. Што се скрипти?

Скрипта е дел од програмскиот код што се користи за да функционира нашата веб-страница правилно и интерактивно. Овој код се извршува на нашиот сервер или на вашиот уред.

4 Вашите права во однос на личните податоци

Ги имате следните права во однос на вашите лични податоци:

      Ги имате сите права во согласност со законот за заштита на личните податоци. Лични податоци во трети земји не се изнесуваат. Имате право да побарате бришење на вашите лични податоци на телефон 075446395 и на email info@compunet.com.mk  со испраќање на вашето име и презиме и адреса.

    Имате право да знаете зошто се потребни вашите лични податоци, што ќе се случи со нив и колку долго ќе се чуваат.

    Право на пристап: имате право да пристапите до вашите лични податоци што ни се познати.

    Право на исправка: имате право да ги дополните, коригирате, избришате или блокирате вашите лични податоци кога и да посакате.

    Доколку ни дадете согласност да ги обработуваме вашите податоци, имате право да ја отповикате таа согласност и да ги избришете вашите лични податоци.

    Право на пренос на вашите податоци: имате право да ги побарате сите ваши лични податоци од контролорот и да ги пренесете во целост на друг контролор.

    Право на приговор: може да се спротивставите на обработката на вашите податоци. Ние го почитуваме ова, освен ако нема оправдани основи за обработка.

За да ги искористите овие права, ве молиме контактирајте не. Ве молиме погледнете ги деталите за контакт на дното на оваа Политика за колачиња. Доколку имате поплака за тоа како постапуваме со вашите податоци, би сакале да чуеме од вас, но исто така имате право да поднесете жалба до надзорниот орган (Управата за заштита на податоците).

9. Овозможување/оневозможување и бришење колачиња

Можете да го користите вашиот интернет прелистувач за автоматско или рачно бришење колачиња. Можете исто така да наведете дека одредени колачиња може да не се ставаат. Друга опција е да ги промените поставките на вашиот интернет прелистувач за да добивате порака секогаш кога ќе се постави колаче. За повеќе информации за овие опции, ве молиме погледнете ги упатствата во делот Помош на вашиот прелистувач.

Ве молиме имајте предвид дека нашата веб-локација може да не работи правилно ако сите колачиња се оневозможени. Ако ги избришете колачињата во вашиот прелистувач, тие ќе бидат повторно поставени по ваша согласност кога повторно ќе ги посетите нашите веб-локации.

10. Детали за контакт

За прашања и/или коментари за нашата Политика за колачиња и оваа изјава, ве молиме контактирајте не користејќи ги следните детали за контакт:

Компјунет Инженеринг
Рударска 2/8
М. Каменица
ДБ: МК4013999109267

Веб страна: https://elektrotehnika.mk

Е-пошта: info@compunet.com.mk

Телефонски број: 075403733, 078279657, 075446395

0
    0
    Твојата кошничка
    Испразни кошничкаПродавница