ул. 23ти Октомври 1а-3/9 Скопје Р. Македонија
+38925211200
info@compunet.com.mk

Политика за колачиња

Се од електрика за вашиот дом

1. Вовед

Нашата веб-страница, https://elektrotehnika.mk (во натамошниот текст: „веб-страницата“) користи колачиња и други поврзани технологии (за погодност, сите технологии се нарекуваат „колачиња“). Колачињата се поставуваат и од трети страни што ги ангажиравме. Во документот подолу ве информираме за употребата на колачиња на нашата веб-страница.

2. Што се колачиња?

Колаче е мала едноставна датотека што се испраќа заедно со страниците на оваа веб-локација и се складира од вашиот прелистувач на тврдиот диск на вашиот компјутер или на друг уред. Информациите зачувани во него може да се вратат на нашите сервери или на серверите на релевантните трети страни за време на следна посета.

Колачиња кои се користат:

Колачињата на Frontend WooCommerce
woocommerce_cart_hashsessionМу помага на WooCommerce да утврди кога се менуваат содржините/податоците во количката.
woocommerce_items_in_cartsessionМу помага на WooCommerce да утврди кога се менуваат содржините/податоците во количката.
wp_woocommerce_session_2 daysСодржи единствен код за секој клиент за да знае каде да ги најде податоците за количката во базата на податоци за секој клиент.
woocommerce_recently_viewedsessionГо напојува виџетот за неодамнешни прегледани производи.
store_notice[notice id]sessionИм овозможува на клиентите да го отфрлат Известувањето за продавница.


Backend WooCommerce колачиња

Име на колаче на WooCommerceВреметраењеЦел
woocommerce_snooze_suggestions__[suggestion]2 денаДозволува корисниците на контролната табла да ги отфрлат предлозите на Marketplace, доколку се овозможени.
woocommerce_dismissed_suggestions__[context]1 месецБрој на отфрлања на предлози, доколку е овозможено.
tk_aiсесијаСкладира случајно генериран анонимен ID. Ова се користи само во областа на контролната табла (/wp-admin) и се користи за следење на користењето, доколку е овозможено.

WORDPRESS колачиња

WordPress име на колачевреметраењецелСамо најавени корисници?
wordpress_{hash} WordPress го користи колачето за најавување wordpress_{hash} за складирање детали за автентикација. Неговата употреба е ограничена на областа Административен екран, /wp-admin/да
wordpress_logged_in_{hash}сесијаЗапомни корисничка сесија. WordPress го поставува колачето wordpress_logged_in_{hash} по најава, што покажува кога сте најавени и кој сте вие, за повеќето интерфејси.да
wordpres_test_cookieсесијаТестирајте дали може да се постави колаче. WordPress исто така поставува wordpress_test_cookie колаче за да провери дали колачињата се овозможени на прелистувачот за да им обезбеди соодветно корисничко искуство на корисниците. Ова колаче се користи на предниот дел, дури и ако не сте најавени.не
wp-settings-{user_id}1 годинаКолаче за приспособување. Се користи за опстојување на wp-admin конфигурацијата на корисникот. Идентификаторот е лична карта на корисникот. Ова се користи за прилагодување на приказот на административниот интерфејс, а можеби и на главниот интерфејс на страницата.да
wp-settings-time-{user}1 годинаВреме во кое беше поставено wp-settings-{user}да
wp-saving-post1 годинаКолаче за автоматско зачувување: wp-saving-post е колаче на WordPress создадено при автоматско зачувување на објава во уредникот. Се користи за следење дали постои зачувана објава за објава што моментално се уредува. Ако постои, тогаш дозволете му на корисникот да ги врати податоците.да
wp-postpass_{hash}10 дена
Се користи за одржување на сесијата ако објавата е заштитена со лозинка
не
wordpress_sec Сè уште нема општи информации за ова колаче само врз основа на неговото име. Ако имате какви било информации за ова колаче, ве молиме споделете во делот за коментари подолу.да

3. Што се скрипти?

Скрипта е дел од програмскиот код што се користи за да функционира нашата веб-страница правилно и интерактивно. Овој код се извршува на нашиот сервер или на вашиот уред.

4 Вашите права во однос на личните податоци

Ги имате следните права во однос на вашите лични податоци:

      Ги имате сите права во согласност со законот за заштита на личните податоци. Лични податоци во трети земји не се изнесуваат. Имате право да побарате бришење на вашите лични податоци на телефон 075446395 и на email info@compunet.com.mk  со испраќање на вашето име и презиме и адреса.

    Имате право да знаете зошто се потребни вашите лични податоци, што ќе се случи со нив и колку долго ќе се чуваат.

    Право на пристап: имате право да пристапите до вашите лични податоци што ни се познати.

    Право на исправка: имате право да ги дополните, коригирате, избришате или блокирате вашите лични податоци кога и да посакате.

    Доколку ни дадете согласност да ги обработуваме вашите податоци, имате право да ја отповикате таа согласност и да ги избришете вашите лични податоци.

    Право на пренос на вашите податоци: имате право да ги побарате сите ваши лични податоци од контролорот и да ги пренесете во целост на друг контролор.

    Право на приговор: може да се спротивставите на обработката на вашите податоци. Ние го почитуваме ова, освен ако нема оправдани основи за обработка.

За да ги искористите овие права, ве молиме контактирајте не. Ве молиме погледнете ги деталите за контакт на дното на оваа Политика за колачиња. Доколку имате поплака за тоа како постапуваме со вашите податоци, би сакале да чуеме од вас, но исто така имате право да поднесете жалба до надзорниот орган (Управата за заштита на податоците).

9. Овозможување/оневозможување и бришење колачиња

Можете да го користите вашиот интернет прелистувач за автоматско или рачно бришење колачиња. Можете исто така да наведете дека одредени колачиња може да не се ставаат. Друга опција е да ги промените поставките на вашиот интернет прелистувач за да добивате порака секогаш кога ќе се постави колаче. За повеќе информации за овие опции, ве молиме погледнете ги упатствата во делот Помош на вашиот прелистувач.

Ве молиме имајте предвид дека нашата веб-локација може да не работи правилно ако сите колачиња се оневозможени. Ако ги избришете колачињата во вашиот прелистувач, тие ќе бидат повторно поставени по ваша согласност кога повторно ќе ги посетите нашите веб-локации.

10. Детали за контакт

За прашања и/или коментари за нашата Политика за колачиња и оваа изјава, ве молиме контактирајте не користејќи ги следните детали за контакт:

Компјунет Инженеринг

23 октомври 1а-3/9

Северна Македонија

Веб страна: https://elektrotehnika.mk

Е-пошта: info@compunet.com.mk

Телефонски број: 078279657

0
    0
    Твојата кошничка
    Испразни кошничкаПродавница