ул. 23ти Октомври 1а-3/9 Скопје Р. Македонија
+38925211200
info@compunet.com.mk

WAGO 224

Се од електрика за вашиот дом

WAGO 224

Брошури:  WAGO Конектори за проводници

Конекторите од серија  wago 224 служат за брзо и безбедно поврзување на тела за осветлување во електричната инсталација. Конекторот wago 224-101 има еден отвор , а wago 224-112 два отвора, конекторите овозможуваат на едната страна да се поврзете тврд проводник од електричната инсталација со лиснат или тврд проводник кон телото за осветлување.Кога во еден струен круг има повеќе од едно тело за осветлување се користи конектор wago 224-112 , бидејќи тој има два отвора , тој овозможува едниот отвор да служи за пристапување на кабелот од електричната инсталација, а другиот да го пренесе потенцијалот на следното тело за осветлување.
   Сервисниот конектор wago 224-201 служи за спојување на две жици кои можат да бидат како што тврди, така и лиснати.

ТЕХНИЧКИ ИНФОРМАЦИИ:

Врската до електричната инсталација 1,0 – 2,5mm2 тврд проводник
Врска до телото за осветлување 0,5 – 2,5mm2 тврд или лиснат проводник
Номинален напон 400V
Номинална струја 24A

Начин на монтажа:

Wago Macedonia

Се остранува изолацијата на врската

Wago Macedonia

Од страна на електричната инсталација: се вметнува проводникот и се притиска конекторот за целосно навлегување на проводникот

Wago Macedonia

Од страна на та телото за осветлување: се притиска конекторот, се внесува проводникот, се отпушта конекторот

Wago Macedonia

Тестирање на проводникот

Примена:

Поврзување на осветлувачки тела

Поврзување на повеќе осветлувачки тела во исто струјно коло

4 Responses

  1. Today, taking into consideration the fast chosen lifestyle that everyone is having, credit cards get this amazing demand throughout the market. Persons out of every arena are using credit card and people who not using the credit card have prepared to apply for just one. Thanks for spreading your ideas in credit cards. https://psoriasismedi.com best medicine for psoriasis

  2. Hello. magnificent job. I did not imagine this. This is a impressive story. Thanks! https://hairlossbimedi.com hair loss meds for sale

  3. I am continuously browsing online for articles that can help me. Thank you! https://alzheimermedi.com medication for alzheimer treatment

  4. Today, with the fast lifestyle that everyone leads, credit cards have a huge demand in the economy. Persons from every field are using the credit card and people who are not using the card have lined up to apply for one. Thanks for sharing your ideas on credit cards. https://hypertensionmedi.com hypertension medications

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

0