Дозни 

Инсталационите кутии Multifix Plus 2 овозможува брза и сигурна инсталација во гипс. Изработени се од полипропилен. Тестовите покажуваат дека го задржуваат својот облик и целосна функција во опсег од -25о до +60о. Усогласени се со GOST и IEC60670-1 стандардите. Доаѓаат со завртки со троен навој . Пластичните делови се тестирани со загреана жица на 850о. Отворите за кабел се со пречник од 10, 16 и 20mm. Благодарение на крилцата округлите кутии нема да се ротираат. За дозните да се во низа се користи спојниот дел. растојанието е секогаш 71mm. 

Општи карактеристики:

* Дозна (округла) 65x45                * Разводна кутија (округла) 80x45              * Дел за спојување 
- Димензии 71/46/71                    - Димензии Ø95/48                                  - Шифра  IMT35180
- Шифра  IMT35150                       - Шифра  IMT35160

korobka-ustanovochnaya-dlya-gipsokartona-65h45.jpg                   4272-700x700.jpg                             79124414dbe4e355d55036cdac0b326e.jpeg                             

 

 Multifix Modul инсталационите кутии се идеални за ѕидови од бетон. Изработени се од полипропилен. Усогласени се со GOST и IEC529 стандардите. Лесно можат да се поврзат вертикално или хоризонтално, дури и ако тие имаат различна длабочина. Доаѓаат со завртки со троен навој. Сите метални делови се поцинковани со што се заштитени од корозија, додека пластичните делови се тестирани со загреана жица на 650о. Отворите за кабли се со пречник 10, 16 и 20mm.

Општи карактеристики:

* Дозна (округла)  65x45,  65x60                          * Разводна кутија (округла) 70x40, 100x50                      * Разводна кутија (четвртаста)  100x100x50
- Димензии  81/46/71,  81/61/71                          - Димензии Ø80/43, Ø107/51                                       - Димензии  112/51/112
- Шифра IMT35100, IMT35101                               - Шифра IMT35120, IMT35121                                       - Шифра  IMT35122

1986_0.jpgIMT35101.jpg        img2014_32141.jpge7626ac8dc781ab96c7ba4e23e4be05f.jpeg                   506d5dda5a8b79138bf96f33ad12efe1.jpg81b7fe4832f202f58f9820e36e693ae2.jpeg

 

Секоја темелна и сигурна инсталација се заснова на квалитетен производ. Новите Mureva инсталациони кутии гарантираат лесно спроведување на инсталација дури и на влажни и валкани места. Класа на заштита е IP55 кој гарантира заштита од воден млаз и прашина. Со тестот на загреана жица издржливоста е до 750о. Кутијата има флексибилни кабловски влезови, со кое се олеснува сечењето на дупка за проводникот. Капакот е дизајниран така што не се потребни завртки. На располагање се пет различни димензии. 

Општи карактеристики:

Разводна кутија (округла)  Ø65x40, Ø80x40                                 * Разводна кутија (четвртаста)  70x70x40, 85x85x40, 100x100x50
- Димензии  Ø84/48, Ø100/48                                                       -Димензии  95/48/95, 110/48/110, 130/58/130
- Шифра  IMT35093, IMT35094                                                       - Шифра  IMT35090, IMT35092, IMT35091

 imt35093-rosp-korobka-6540.jpg0056836_raspredelitelna-korobka-80h40-imt35094_320.jpeg                                          doznaAA.jpgrazvodna-kutija-og-70x70x40-ip55-22092-833784.jpg